QUÈ ÉS L'ACIP?

BENVOLGUTS SOCIS, COL·LABORADORS I AMICS!

Qui som?

L’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica (ACIP) és una entitat, fundada l’any 2000, que pretén donar solucions al col·lectiu d’infermeres pediàtriques a la nostra comunitat. Treballem en diversos àmbits laborals: hospitalari, atenció primària, docència, salut i escola, salut escolar (escoles especials i normalitzades), tècnic, formatiu, preventiu i de tractament i rehabilitació. Actualment som 188 socis/es. Tenim 601 simpatitzants, que col·laboren amb nosaltres, per fer créixer l’especialitat.

Missió

La nostra missió es de detecció, promoció, prevenció, cures infermeres en processos aguts i crònics i rehabilitació

Objectius

L’objectiu principal es potenciar la formació continuada i vetllar pel futur de la professió. Fomentem la formació continuada periòdicament i mostra d’això són les diferents activitats científiques:

    • 1ª Activitat formativa a l’any 2001
    • 1 Jornada anual
    • 1 Curs bianual
    • 1 Congrés bianual
    • Congrés de societats científiques pediàtriques (SSCC). Octubre 2015 i maig de 2018 Els objectius específics son:

1.   Aplegar tots els professionals dedicats a la infermeria pediàtrica i motivar aquest col·lectiu en tots els àmbits.
2.  Promoure la millora del nivell de salut infantil a Catalunya.

    • Des d’un grup d’infermeres s’ha demanat el suport a l’ACIP per engegar projectes relacionats amb la obesitat i amb la coordinació conjunta entre els Departaments de Salut i d’Ensenyament, es volen treballar línies d’educació en alimentació en els joves a les escoles. Iniciatives com aquestes sorgeixen sovint de la necessitat, i tenim varies experiències amb resultats favorables en termes d’alimentació. El programa EDAL, dut a terme per infermeres en seria un exemple, el programa ACTIVA’T impulsat des de les escoles amb col·laboració amb infermeria un altra.
    • Una altra de les activitats és la relacionada amb els trastorns de la conducta alimentaria, que des del Programa Salut i Escola la infermera lidera en l’abordatge de la malnutrició dels adolescents, en el que volem donar les gràcies per la seva implementació i fer un crit a que es sigui desenvolupant al territori tot i les dificultats actuals.

3.  Intercanviar interessos, coneixements i experiències. Any rere any les infermeres i altres professionals del territori tenen la oportunitat de comunicar les seves experiències en els congressos/jornades i cursos, on sovint el tema de l’alimentació i la malnutrició hi són present. Habitualment s’aborda la temàtica i es comparteixes mètodes de treball.

4.  Fomentar i projectar la presència de l’ACIP a Catalunya i al món.

5.  Participació activa al Consell de la Professió Infermera de Catalunya (CPIC) i al Consens d’experts sobre cronicitat pediàtrica i necessitats complexes.

La nostra reflexió

“La formació especialitzada dels professionals de salut ha de facilitar la incorporació als diferents llocs de treball adients per cada nivell competencial”.

    • Els especialistes augmentem les capacitats de resolució de problemes i situacions en un àmbit concret.
    • Podem cobrir les necessitats dels pacients de manera més òptima i segura.
    • En els pactes entre professionals i administració, a més d’una contractació preferencial s’ha de plasmar la creació d’una borsa de treball específica, on el títol d’especialista sigui l’ítem màxim i engegar la categoria professional.

Estatuts

Vols saber més sobre nosaltres?
Feu clic al botó per visualitzar els nostres estatuts.