PONENTS

DEA en Comunicació i Humanitats per URL. Profesor de EADA Business School, IL3 (UB) y IDEC (UPF). Ex.Director de Comunicació i Atenció a l’Usuari en H.U. de Bellvitge. Ex.Director de Comunicació i Atenció a l’Usuari en ICS. Comunicador i Conferenciant Open Mind.

JOAN ELIAS

la comunicació no és tot, però es troba en tot

Doctor en Medicina i Cirurgia UAB . Especialista pediatria i les seves àrees específiques H Vall d’Hebron. Pediatre atenció  primària des  1994. Col·laborador  en diferents  plans i protocols del Departament de Salut : Pla estratègic d’ordenació d’Atenció de Pediatria a l’Atenció Primària; Protocol d’activitats preventives i de promoció de la salut a l’edat pediàtrica, Membre comissió tècnica pediatria ENAPISC,  Protocol d’actuació davant de maltractaments en la infància i l’adolescència en l’àmbit de la salut. Membre Padeics pediatra.

MANEL ENRUBIA IGLESIAS

Pediatre en Centre Atenció Pediàtrica Integral Barcelona Esquerra ( CAPIBE)

Diplomada en infermeria  per l’Escola Blanquerna, Universitat Ramon LLull. Infermera pediàtrica des de 2016. He treballat al CAP Igualada, CAP Sta. Margarida de Montbui i actualment al CAP Calaf del qual en sóc l’Adjunta a direcció. Professora associada a la Universitat de LLeida al campus d’Igualada donant l’assignatura de infància i Adolescència i tutora de pràctiques. Membre de la comissió Tècnica d’ENAPISC i PADEICS  Pediatria. Vocal de l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica ACIP. Des de fa 2 anys vem incorporar a la cosulta de la infermera pediàtrica el treballar amb GID i és el què vinc a explicar aquí.

SUSANA CAMPO ALEDO

Infermera Pediàtrica. CAP Sta Margarida de Montbui. Anoia.

m-laplace

Llicenciada en Psicologia, especialitat  Clínica, a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona. A nivell professional he treballat com a psicòloga en el camp de la inserció del malalt mental i des d’ensenyament com psicopedagoga en  diferents centres: Institut Cambrils, EAP Baix Camp, USEE Institut Pons d’Icart i EAP Reus. Actualment és formadora per a mestres i psicopedagogs respecte al TDAH, alumnat amb dificultats de regulació del comportament i avaluació psicopedagógica.

M. JESÚS LAPLACE ENGUÍDANOS

Llicenciada en Psicologia Clínica i Psicopedagoga. EAP T-09 Reus.

Psicomotricista formant-me com a pedagoga Pikler a l’Institut Lóczy de Budapest. Realitza assessorament a famílies amb infants de 0 a 3, realitza formació a equips educatius de llars d’infants, acompanya infants i famílies en espais de joc respectuós i sessions de teràpia psicomotriu a infants amb dificultats en el seu desenvolupament.

ROSA PAIXÀ MATAS

Educadora social i psicomotricista especialitzada en desenvolupament infantil de 0 a 3 anys.

Diplomada en infermera des del 2007 per la Universitat de Barcelona. Especialista en pediatria. Instructora en triatge estructurat web_e-pat v4.
Des del 2007 he rebut formació i he realitzat activitat professional sempre vinculada a la infermeria pediàtrica.

DÚNIA CALLEJAS DOLADER

Infermera Pediàtrica del Servei D’Urgències Pediàtriques. Hospital Vall Hebrón.

En primer lloc, ens vam formar de manera autodidacte amb dos radiòlegs assistint a 2 seminaris com a alumnes. Posteriorment, teníem la necessitat de buscar formació acreditada tant al nostre àmbit territorial com a l’ àmbit estatal. Amb l’ obtenció del certificat del Curs Ultrasonografía en Procesos Ecoguiados en Enfermería impartit per WINFOCUS ( 2016) on vam poder presentar la nostra experiència en punció ecoguiada en accés venós dificultós en pediatria i vam rebre el Segon Premi a la millor Comunicació Oral. En segon lloc, després d’ obtenir tota aquesta formació necessària per poder-nos iniciar en la docència en aquest àmbit tan novedós vam proposar al nostre hospital preparar tallers ” Introducció a la punció ecoguiada en accés venós perifèric dificultós ” tant en pediatria com a l’ adult. Per conclure, tota la nostra formació en punció ecoguiada va dirigida a accés venós perifèric, tot i que tenim formació en accés venós central, no estem totes 4 formades en aquesta destresa.

VANESSA LÓPEZ MADRID

Infermera Pediàtrica del Servei D’Urgències Pediàtriques. Hospital Sant Joan de Reus.

Vaig acabar la carrera d’infermeria el 2008 i vaig estar treballant durant 4 mesos a la unitat de lesionats medul.lars a l’hospital Vall d’Hebron i a la Unitat de Cures Intensives Pediatriques de l’hospital Sant Joan de Déu on finalment em vaig quedar, formant-me continuament i havent realitzat un post-grau (Post-grau teorico-practic: Actualització en cures intensives a nens i adolescents) i un master (Master Malalt crític i emergències).

MIREIA GONZÁLEZ MORENO

Infermera Pediàtrica. Unitat Cures Intensives Pediàtriques. Hospital Sant Joan de Deu, Esplugues de Llobregat.

Vaig acabar la carrera d’infermeria el 2009 i des de llavors estic treballant a la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques de l’hospital Sant Joan de Déu, formant-me continuament i havent realitzat un post-grau (Post-grau teorico-practic: Actualització en cures intensives a nens i adolescents) i dos masters (Master en Infermeria Pediatrica i Master oficial en cures infermeres: metodologia i aplicacions).

MARIA IZQUIERDO VALLE

Infermera Pediàtrica. Unitat Cures Intensives Pediàtriques. Hospital Sant Joan de Deu, Esplugues de Llobregat.

Infermera especialista en pediatría a la unitat d’urgències pediàtriques a l’hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona. Máster en Cures d’infermeria en la infància i adolescència a l’UB de sant Joan de Déu (BCN).
Máster en Malalt Crític i en Emergències a l’UB en el Hospital Clínic. Diversos cursos de formació interna en les diferents competències d’infermeria pediàtrica.
Docència al Máster de pediatria de l’UB de l’Hospital Sant Joan de Déu.
Participació en congresos de pediatria com a ponent. Actualment referent de la gestió del dolor en el nostre servei d’urgències.

SANDRA DEL BOSQUE PAREJA

Infermera Pediàtrica del Servei D’Urgències Pediàtriques. Hospital Sant Joan de Deu, Esplugues de Llobregat.

women

Máster en Cures d’infermeria en la infància i adolescència a l’UB de sant Joan de Déu (BCN). Máster en Malalt Crític i en Emergències a l’UB en el Hospital Clínic. Diversos cursos de formació interna en les diferents competències d’infermeria pediàtrica. Docència al Máster de pediatria i al Grau d’infermeria de l’UB de l’hospital Sant Joan de Déu (BCN). Instructora en simulació desde l’any 2016.

SANDRA CAMPOS BLAISE

Infermera especialista en pediatria del servei d’urgències pediàtriques de l'Hospital Sant Joan de Deu d’Esplugues del Llobregat (Barcelona).

Llicenciada en psicologia per la Universitat de Barcelona i Màster en teràpia cognitiu-social també per la UB. Especialitzada en trastorns de la conducta alimentària, amb àmplia experiència en la prevenció d’aquests trastorns i en l’atenció psicosocial de persones afectades i les seves famílies.

SARA BUJALANCE ARGUIJO

Infermera Pediàtrica. Presidenta Assocació Catalan Anorèxia i Bulimia (ACAB).

CRISTINA. Coordinadora del projecte “Be Positive” a Cicle Superior, ha realitzat i participat en treballs d’investigació sobre el “Bullying”, amb la col·laboració de diferents centres educatius. Ha realitzat cursos sobre el Trastorn d’Espectre Autista, Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat i Síndrome d’Asperger, i d’altres relacionats amb la convivència entre iguals.

BEATRIZ. Coordinadora del projecte “Be Positive” a Cicle Mitjà. Màster en Neuropsicologia de l’Educació. Diferents cursos relacionats amb la gestió de conductes agressives, educació emocional, atenció a la diversitat per mitjà de les intel·ligències múltiples i altes capacitats.

CRISTINA DE CASTRO i BEATRIZ VEGA

Mestra de Llengua Estrangera i tutora de 6è / MESTRA DE LLENGUA ESTRANGERA I TUTORA DE 4T.

Doctorada en medicina y cirugia , Psiquiatra , formada en la Universidad Libre de Bruselas ULB en Bélgica , participación en el equipo de investigación en la genética de los Trastornos afectivos. Master en psicofarmacología en Bruselas 1999/2000 . En Bruselas trabaje en un centro ambulatorio de adultos con población de inmigrantes Magrebís, orientación etnopsiquiatria . Desde 2004 trabajo con la población infanto-juvenil anteriormente en el CSMIJ de Tarragona y desde agosto 2005 en el CSMIJ de Reus.

DANIELLE HARBANNE BOSSCHOT

Psiquiatra Adjunta en el CSMIJ : Centro de Salud Mental Infanto-Juvenil DE Reus del IPM.

Soy pediatra y estoy en el Hospital de Sant Joan de Déu desde hace más de 15 años. Ya desde mi residencia me fui interesando en la pediatría social, y estoy en la Unidad Funcional de Abuso a Menores de mi hospital desde hace unos 8 años. Actualmente soy su coordinadora. Además de atender los casos de sospecha de abuso sexual que valoramos en la unidad (entre más de 300 al año), soy la responsable de valorar las sospechas de maltrato infantil de mi hospital. Soy vocal de la Junta de la Sociedad Española de Pediatría Social y miembro de la sección de pediatría social de la Societat Catalana de Pediatría.

MARTA SIMÓ NEBOT

Médico especialista en Pediatría, adjunta del servicio de Pediatría del Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Coordinadora de la Unidad Funcional de Abuso a Menores.

CEO & Co-Founder en Magnore e-Health & e-learning Services des de 2014. Abans de començar aquesta etapa com a emprenedor i empresari ha treballat com a responsable dels serveis informàtics de la DAP de Reus, la DAP Anoia, l’Atenció Primària del ICS Camp de Tarragona i adjunt a la direcció informàtica de l’Hospital Joan XXIII durant més de 15 anys, compatibilitzant aquesta etapa com a professor associat de la Universitat Rovira i Virgili i consultor extern d’empreses del sector.

JUAN DOMINGO MOLINA GOMEZ

CEO & Co-Founder en Magnore e-Health & e-learning Services.

Infermer assistencial al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a Barcelona. Master Universitari en Malalt Crític i Emergències. Postgrau en Emergènies Prehospitalàries i Postgrau en Anestèsia i Reanimació. Màster en eHealth i gestió de projectes sanitaris. Assessor en TIC del COIB i Coordinador del Grup d’Urgències i Emergències. Membre del Grup d’Innovació i Tecnologia ITCOIB. Anteriorment va ser col.laborador del programa Web Mèdica Acreditada i App Mèdica Acreditada del Col.legi Oficial de Metges de Barcelona. Emprenedor, co-fundador de l’empresa Healthink Innovation Agency i assessor de diversos projectes tecnològics. Creador de l’aplicació mòbil “eMerMedScience” app d’actualització científica per professionals de les emergències mèdiques. Professor col.laborador al Màster en Emergències Mèdiques de la UAB-IEM i del Màster en Infermeria Aplicada a les Emergències Prehospitalàries de l’Escola Superior d’Infermeria del Mar-UPF.

OCTAVI RODRIGUEZ BLANCO

Assessor en TICs Departament d'Innovació i Sistemes TIC del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona.

 Infermera, llicenciada en antropologia i màster en Salud Escolar. Doctora en biomedicina per la Universitat Rovira i Virgili amb la tesi: “Percepció del consum de tabac del adolescents: assaig comunitari d’intervenció”, que va ser premi extraordinari de doctorat. Professora associada a la universitat Rovira i Virgili. Investigadora principal del “Grup de recerca en Tecnologies de la Informació en Atenció Primaria (TICS-AP)”. Investigadora principal del projecte Tobbstop financiat per l’Instituto Carlos III i actualment investigadora principal del projecte Smartwatch financiat pel Pla Estrategic de Recerca en Innovació i Salut.

CRISTINA REY REÑONES

Infermera Tècnica de suport a la Unitat de Suport a la Recerca Tarragona-Reus. CAP ST. Pere de Reus.

Des de l’any 2017 treballant en l’àmbit de la promoció de la salut i la prevenció, liderant l’equip de desenvolupament d’un algoritme i una app per ajudar a millorar l’alimentació de les persones. Periodista i emprenedor. Ha dirigit programes informatius a la ràdio i a TV destaca el programa THE POP ILLUSIONIST, emès a més de 150 països per Discovery Channel. Apassionat per la Ciència i la Tecnología, ha dirigit dues temporades del show de divulgació científica ÓRBITA LAIKA, a la 2 de TVE, espai patrocinat per Fecyt (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología). amb col.laboradors com el Prof. Stephen Hawking o l’astronauta Pedro Duque, entre molts d’altres.

JOAN GIL MARTÍ

CEO (Chief Executive Officer) y Fundador de Cube Technology y MyHealthwatcher.

SIMPOSIUMS

men

Abogado experto en Derecho Sanitario, Derecho Farmacéutico y Seguros. Asesor externo del CAV-AEP. 

Ponència: El Derecho como herramienta de mejora de la vacunación infantil. Sala Dr. Frias.

JAVIER MORENO ALEMÁN

Socio director Lexmor Asociados.

men

Metge especialista en malalties infeccioses i vacunes. Membre del Comitè de Vacunacions de l’Agència de Salut Públic de la Generalitat. Professor asociat de la UAB. Actual President de la SCP.  He publicat 135 articles a revistes i llibres nacionals i internacionals i 250 conferencies en congresos i reunions nacionals i internacionals.

Ponència: “Actualitzaió de la Prevenció de la Malaltia Meningocòccica”. Sala Dr. Frias.

VALENTÍ PINEDA SOLAS - GSK Vacunes

Pediatre Infectòleg Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell.

men

Llicenciat en Medicina per la universitat Autònoma de Barcelona on es posteriorment es va especialitar en Pediatria. En el 2006 va obtenir la subespecialitat en Gastroenterologia Pediàtrica a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. A més, en el 2016 es va doctorar en Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona; on actualment esta exercint de coordinador del màster de Gastroenterologia i Nutrició pediàtrica, el Dr. Segarra és Coordinador de la Unitat de Gastroenterologia, Hepatologia, Suport Nutricional i Trasplant Hepàtic Pediàtric a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Des de 2012 fins avui, és membre de diferents societats mèdiques com la Societat Espanyola de Gastroenterologia, Hepatología i Nutrició Pediàtrica (SEGHNP, la Societat Europea de Gastroenterologia Pediàtrica, Hepatologia i Nutrició (ESPGHAN) i l’Organització Europea de Cronos i Colitis (ECCO).

Ponència: “Microbiota y Salut Infantil” Sala Roseta Mauri.

OSCAR SEGARRA - Danone-Nutricia (Almiron)

Medical Doctor Phd en el Hospital Universitari Vall d´Hebron de Barcelona.

men

Médico Especialista en Aparato Digestivo. Jefe del Servicio de Gastroenterología, Hepatología y Nutrición Pediátrica del Valle de Hebrón- Barcelona (2006-2012). Sénior Reference de Pediatría Hospital Materno Infantil Valle de Hebrón (2005-2012). Profesor Asociado de Pediatría de la Universidad Autónoma de Barcelona (1980-2012). Profesor de la Escuela de enfermería ( 2000-2012). Presidente Comité de Nutrición del Valle Hebrón (2006-2012). Promotor y director del master en gastroenterología, hepatología y nutrición.

Ponència: Novedad en alimentación infantil: Formulas a base de leche de cabra. Sala Rosa Molas.

DÁMASO INFANTE PINA - Bebe Innova

Jefe de la Unidad de Gastroenterología y Nutricion Hospital Universitario General de Cataluña.

women

Licenciada en Medicina y Cirugía por la Universidad Complutense de Madrid. Médico de familia Diploma de Estudios Avanzados en Hidrología Médica. Gerente médico de Laboratorios Heel.

Ponència: “Del intestino a la piel. Papel de los probióticos en dermatitis atópica” Sala Salvador Vilaseca.

Mª MAGDALENA MEJIAS MORENO - Heel

Gerente médico de Laboratorios Heel.